A hús az egyik legfontosabb alapételünk és az egyik legfontosabb fehérjeforrásunk is. Éppen ezért a piacok, élelmiszerboltok, szupermarketek nagy választékban kínálnak friss, fagyasztott, konyhakész húsféléket. Azonban érdemes odafigyelni arra, hogy mit vásárolunk. Ha lehet, hazai, jó minőségű húst válasszunk -természetesen ez drágább, de inkább együnk ritkábban húst, mint olcsó, hormonkezelt és nem megfelelően nevelt/táplált állatokból készült termékeket. Ez nem csupán környezettudatos és állatvédelmi szempontból fontos, de a saját egészségünk érdekében is. Továbbá a legtöbb étel jóval finomabb minőségi alapanyagokból készítve (ez zöldégekre, gyümölcsökre és gabonafélékre is vonatkozik).
A húsos receptek sorozatban összeválogattunk finom, egyszerű, házias és ünnepi recepteket. Már olyan sok receptünk van (amiket termesztésen saját magunk leteszteltünk), hogy tovább kategorizáltuk őket. Itt taláhatók:
Szárnyas recpetek
- Csirke receptek
- Csirkemell receptek
- Sült csirke
- Csirkecomb receptek
- Sült liba
- Kacsa receptek
- Pulyka receptek
Vöröshús receptek
- Sertés receptek
- Sonka receptek
- Bárány receptek
- Marhahús receptek
- Steak receptek
- Vadhús receptek
Darált húsos receptek
Nemzetközi húsos receptek
Egyéb húsos receptek
- Egytálételek
- Grill receptek
- Húsos saláták
- Chorizo receptek
- Kolbász receptek
- Virsli receptek