Ez a sonka és avokádó saláta elkészíthető maradék főtt vagy sült sonkával – így ideális egy gyors ebédre, vagy vendégek számára karácsonykor, húsvét hétfőn stb. Alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes és tejmentes is, így a legtöbb étrendbe passzol. Kiegészíthetjük egyéb szezonális zöldségekkel – például retekkel, újhagymával, paradicsommal, uborkával, paprikával stb. Használhatunk konyhakész balzsamecetes öntetet, vagy keverjünk össze balzsam szirupot (vagy mézet) kevés olívaolajjal, citromlével, mustárral és balzsamecettel.
Hozzávalók
- 1 db érett avokádó
- 6 vékonyra szeletelt főtt vagy sült sonka
- 2 marék rukkola vagy vegyes saláta levél
- Enyhén pirított dióbél darabok
- Balzsamecetes saláta öntet
- ½ citrom
Elkészítés
- A sonkát vékony szeletekre vágjuk.
- Egy dísztálra szórjuk a salátát, és lelocsoljuk az öntet nagy részével, majd összekeverjük. Ha alkalmazunk egyéb zöldségeket, akkor azokat is a salátába keverjük.
- A sonkát a saláta tetején elrendezzük, legyező formát képezve.
- Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, majd a húsát vékony szeletekre felvágjuk. Ezeket a levelek tetején elrendezzük, a sonkához hasonlóan. Kevés citromlevet facsarunk az avokádószeletekre (hogy ne barnuljanak meg).
- A tetejére szórjuk a diódarabokat, majd a maradék öntetet rácsurgatjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Sonka receptek
- Karácsonyi receptek
- Szilveszteri receptek
- Húsvéti menü
- Húsos saláták
- Avokádó receptek