A magyar konyha egyik alapétele a leves. A legtöbb leves természetesen nagyon egészséges és remek folyadékbevétel. A magyar levesek általában hígak, amiket többnyire előételként fogyasztunk. Ebben a sorozatban olyan egyszerű levesek receptjeit gyűjtöttük össze, amelyek nem csupán előételként, de főételként is kitesznek magukért!
A legtöbb leves alapanyaga néhány zöldség, esetleg hús vagy hal és természetesen egy alapleves – ez lehet húsleves, vagy zöldégleves. A leveskockák vagy levesporok használata a legegyszerűbb, de egy házilag készített alapleves sokkal finomabb, és pontosan tudjuk, hogy mi van benne!
A zöldségek, ha lehet, legyenek bio termékek, és főzés előtt alaposan mossuk meg vagy hámozzuk meg őket! Sok leves igényel tejszínt, tejfölt vagy habarást – ha diétázunk, vagy méregtelenítünk, ezek kihagyhatók, vagy helyettesíthetők – pl. liszt helyett csicseriborsó lisztet használjunk, tejszín helyett barnarizs, zab vagy szójatejszínt, bár ezek el is hagyhatók, a leves sűríthető egy bot-turmix segítségével. Erről a témáról bővebben az egészséges levesek bejegyzésben írunk.
Nos, íme néhány fantasztikus és egyszerű leves receptje: télre -nyárra, ebédre -vacsorára, felnőtteknek– gyerekeknek, hétköznapokra-vendégváró alkalmakra egyaránt finomak!
Leves recept gyűjtemények
- Bablevesek
- Zöldséglevesek
- Krémlevesek
- Vegán krémleves receptek
- Egészséges levesek
- Húslevesek
- Halászlevek
Gyümölcsös levesek
Ázsiai levesek
- Thai levesek
- Kínai levesek
- Indiai levesek
- Kókuszos spenótleves
- Gombás miso leves
- Japán gombaleves
- Japán tojásleves
- Babos miso leves gombával
- Pikáns csirkeleves
A fenti egyszerű levesek gyorsak, finomak és egészségesek! A recepteket saját magunk többszörösen kipróbáltuk, a listát folyamatosan bővítjük!
- Egyéb egyszerű receptek>>
- Egyéb leves receptek>>