Ez a babos miso leves gombával nem csupán szuper egészséges, de nagyon gyorsan elkészíthető (az alapverzió kb 5 perc). Ha tésztával tálaljuk, akkor meglehetősen kiadó is lesz (én gluténmentes wakame és barnarizs noodle tésztát főztem hozzá). Mindkét bab lehet friss vagy fagyasztott verzió.
Hozzávalók
- 750 ml zöldség alapleves (bio, ha lehet)
- 5 dkg shiitake gomba
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg szójabab
- 1 evőkanál miso paszta
- 4 szál újhagyma
- Tálaláshoz: zöldcitrom leve és Kikkoman szójaszósz
Elkészítés
- Ha a levest tésztával találjuk, akkor a csomagon feltüntetett utasítás alapján azt megfőzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
- Közben a zöldbabot 3 cm-es darabokra aprítjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy másik lábasban forráspontig felmelegítjük az alaplevest, hozzáadjuk a gombát, szójababot és zöldbabot, majd 5-8 percig főzzük.
- Egy kis tálban a miso pasztát egy merőkanálnyi levessel sima pasztává keverjük.
- Amikor a zöldségek puhák (de még harapósak), lekapcsoljuk a tűzhelyt. A levesbe keverjük a kikevert pasztát.
- A tésztát tányérokban elosztjuk, majd levessel felöntjük. Megszórjuk újhagyma szeletekkel, majd néhány csepp zöldcitromlével és szójaszósszal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu