A következő édesburgonya és lencse saláta grillsajttal kiegészítve egy gazdag főétel lesz, különösen vitaminokban bővelkedik, így télen-nyáron nagyon jó immunerősítő..
Hozzávalók
- 25 dkg édesburgonya
- 1 lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- 25 dkg puyi lencse
- 2 maréknyi bébi spenót
- Fél gránátalma magja
- 1 tk római köménymag
- 15 dkg grillsajt
- Öntet: Fél ek olaj ,1 ek vörösborecet
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Az édesburgonyát falat nagyságú kockákra vágjuk, a hagymát gerezdekre szeleteljük.
- A feldarabolt zöldségeket egy tepsiben elrendezzük, olajjal lelocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb 25 percig sütjük.
- Közben a lencsét megfőzzük, lecsepegtetjük.
- Egy tálba töltjük a meleg zöldségeket, rászórjuk a spenót leveleket, gránátalma magokat, majd elkeverjük az öntettel.
- A római köménymagot kőmozsárban összezúzzuk.
- A grillsajtot fél centis szeletekre vágjuk, megszórjuk a tört köménymaggal, majd forró serpenyőben vagy grillsütőn világosbarnára sütjük.
- A salátára helyezve tálaljuk, néhány szem gránátalmával megszórva.
Tippek
- A saláta meglehetősen kiadós, de tálalhatunk mellé kenyeret, zsemlét – vagy megtölthetünk egy pita kenyeret, arab kenyérlepényt is vele.
- Ideális a halloumi, de egyéb, magyar vagy nemzetközi grillsajt is jó.
- A receptet elkészíthetjük sütőtökkel is, ebben az esetben a zöldség héját sütés előtt pucoljuk meg (amire nincs szükség az édesburgonya esetében).
- Az édesburgonya és lencse saláta grillsajttal valójában egy kész vitamin-bomba, így ideális karcsúsító, diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
- Grillsajt receptek
- Lencse receptek
- Édesburgonya receptek
- Gránátalma receptek
- Zöldségsaláták
- Sajtos saláták
- Spenót receptek
Zest.hu