Az alábbi aszalt paradicsomos, spenótos tojáslepény olajbogyó pasztával kiegészítve lesz különleges. A recepthez alkalmazhatunk házilag készített tapenade pasztát vagy bolti terméket. Tökéletes ünnepi ebédre, villásreggelire, piknikre – vagy tálaljuk harapnivalóként italozás mellé.
Hozzávalók
- 2 nagy marék bébispenót
- 4 szelet olajban eltett aszalt paradicsom, üvegből
- 4 nagy vagy 5 közepes tojás
- 2 evőkanál tapenade paszta
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- Pár csipet cayenne por
Elkészítés
- A spenótot egy nagy tálba szórjuk és leforrázzuk. Amikor összefonnyadt, leszűrjük, majd alaposam kinyomjuk a vizet belőle a szűrőn keresztül.
- Az összes hozzávalót egy aprítógépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg egy szemcsés keveréket kapunk.
- Egy serpenyőben egy kocka vajat megolvasztunk. Beleöntjük a keveréket, lefedjük, és körülbelül 10 percig, alacsony lángon, sütjük.
- Közben bekapcsoljuk a grillt a sütőben.
- Amikor a lepény felszíne már nem folyékony, a serpenyőt a grill alá tesszük egy-két percre, hogy a teteje kissé megpiruljon.
- A lepényt egy tányérra csúsztatjuk, és szeleteljük. Azonnal salátával tálaljuk.
- Vagy hagyjuk teljesen kihűlni, és kis kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
- Tojáslepények
- Spenótos receptek
- Gluténmentes receptek
- Piknik ételek
- Parti ételek
- Valentin napi receptek
Zest.hu