Ez a vegán almás-diós zabpelyhes keksz nem csupán finom, de egészséges is. Annak ellenére, hogy glutén-, cukor-, tej-, tojás- és zsírmentes, puha, édes és nyami! Nagyon jó nassolnivaló napközben, különösen gyerekek számára.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 evőkanál őrölt chia vagy lenmag
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 1 db alma
- Kb. 1 csésze zabpehely (szükség esetén gluténmentes)
- ½ csésze dió
- Néhány csepp vanília esszencia
Elkészítés
- A banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a lenmagot és a fahéjat.
- Az almát meghámozzuk, majd finoman reszeljük le sajtreszelővel. Hozzáadjuk a banánpéphez.
- A diót felaprítjuk, és hozzáadjuk a péphez, beleértve a keletkezett diómorzsát is.
- Adjunk hozzá annyi zabpelyhet, hogy formálható tésztát kapjunk.
- Pihentetjük, amíg a sütő bemelegedik.
- A sütőt 180 ° C -ra állítva bekapcsoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Azonos méretű golyókat formálunk a keverékből, majd korongokká lapítjuk.
- Ezeket a kibélelt tepsibe helyezzük, majd kb 15 percig világos barnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Kapcsolatos receptek
- Vegán sütemények
- Gluténmentes sütemények
- Egyszerű kekszek
- Egészséges sütik
- Zabpehely receptek
- Banán receptek
Zest.hu