A következő spenótos piláf mandulával kiegészítve lett különleges. Ideális nyáron grillezett nyársak, halak mellé, de főétel is lehet kímélős napokon vagy egy vegetáriánus étrendben. Nagyon egyszerűen összedobható, és fél órán belül az asztalon lehet..
Hozzávalók
- 10 dkg basmati rizs
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 25 dkg bébi spenót
- 4 szál újhagyma
- 2.5 dl forró víz
- 2 dkg pirított mandulapehely
Elkészítés
- A hagymát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd az olajban megpuhítjuk. Hozzáadjuk a római köményt és belepréseljük a fokhagymát rizst. 1 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt 20-25 percig főzzük.
- A fedőt levesszük 20 perc után, ha a víz teljesen felszívódott a rizsszemekbe, akkor kész van.
- A spenótot leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a rizshez adjuk. Lefedjük – 5 percig pihentetjük.
- Közben a mandulát megpirítjuk (zsiradék nélkül), hűlni hagyjuk. Az újhagymákat átlósan felszeleteljük.
- A spenótot elkeverjük a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük au újhagyma és mandula darabokat.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként perzsa, török jellegű grillezett húsok, halak mellé (pl kebab) vagy egy indiai menüben.
- Könnyen főétellé varázsolhatjuk maradék sült hús vagy grillezett herkentyűk, sült zöldségek hozzáadásával.
- Önmagában remek vegán vagy vegetáriánus étel lehet. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
- A spenótos piláf mandulával nem csupán egy érdekes verzió, de egészséges is, így passzol diétás, egészségtudatos étrendekbe. Azonban lehetőleg barna basmati rizst használjunk!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu