A következő arab grillezett csirkemell recept az észak-afrikai Ras el hanout fűszerkeverékkel készül, amely egy jellegzetesen pikáns és aromás ízt ad az ételnek. Nagyon finom, remekül passzol egy arab menübe.
Hozzávalók
- 2 csirkemell filé
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk Ras El Hanout fűszerkeverék
- Öntethez: 1 citrom leve és reszelt héja, 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Az olajat elkeverjük a fűszerrel. A pasztával alaposan bedörzsöljük a húst.
- 15 percre betesszük a bemelegedett sütőbe, majd egy grill serpenyőben vagy kerti grillen 5-8 percig átsütjük.
- Tálalás előtt letakarva pihentetjük 5 percig, majd leöntjük a citromos öntettel.
Tippek
- Főételként tálaljuk körettel – ideális pl csicseriborsós padlizsán vagy a mazsolás rizssaláta.
- Szendvicsként: szeleteljük fel a (langyos) húst. Vágjunk zsebet egy grill sütő alatt felmelegített pita vagy arab lapos kenyérben, töltsük meg egy-két szelet hússal, marokkói kuszkusz salátával vagy tzatzikivel.
- Salátaként találjuk szintén felszeletelve, párolt zöldségekre vagy kuszkuszra helyezve.
- Ras el hanout fűszerkeveréket arab delikben lehet kapni – lehetőleg egy autentikusat vásároljunk. Érdemes tudni, hogy minden fűszerkeverék más összetevőkből áll. Házilag is elkészíthető.
- Az arab grillezett csirkemell ideális nyári grill partikra, de akár piknikre is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu