Ez a szuper egészséges spenótos miso leves 10 percen belül elkészíthető. Dashi alapleves helyett vegán zöldségleves is alkalmazható. Gluténmentes étrendet követők győződjenek meg arról, hogy a miso paszta természetes fermentáción ment keresztül, barna rizzsel keverve, nem árpával.
Hozzávalók
- 3 dl dashi vagy zöldség alapleves
- 1 tk sötét miso paszta
- 10 dkg kemény tofu
- 2 marék bébi spenót
- 1 szál újhagyma
- Tálaláshoz: szójaszósz, mirin, pirított szezámmag (elhagyható)
Elkészítés
- Egy lábasban forráspontig melegítjük az alaplevest.
- Egy kis tálban a miso pasztát pár kanál forró alaplevessel simára keverjük.
- Ezt a levesbe keverjük. Hozzáadjuk a spenótot, lefedjük, és lekapcsoljuk tűzhelyt.
- A tofut felkockázzuk, az újhagymát pedig apróra vágjuk.
- Hozzáadjuk a leveshez a tofut és az újhagyma szeleteket, továbbá ízlés szerint egy kanál szójaszószt vagy mirint.
- Melegen tálaljuk, esetleg szezámmaggal megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu