Ez a pikáns édesburgonya és sütőtök krémleves kuktában készül, így gyorsan az asztalon lehet. Minden mentes (azaz vegán, glutén, dió mentes) és szuper egészséges leves, így tökéletes lélekmelegítő és immunerrősítő lehet hűvös napokon.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 ek paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál cayenne vagy erős paprika
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ tk só
- ¼ tk bors
- 500g édesburgonya
- 1 közepes sütőtök
- 500g sárgarépa
- 1 liter zöldség alapleves
Elkészítés
- A hagymát, gyömbért és a fokhagymát felaprítjuk.
- Az olajat a kuktában felhevítjük, majd hozzáadjuk az aprított zöldségeket és fűszereket.
- Kb. 5 percig, takarék lángon főzzük – időnként megkeverjük.
- Közben meghámozzuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk a tököt, édesburgonyát és a sárgarépát.
- A kuktába szórjuk ezeket, felöntjük az alaplevessel és elverjük. Ha a folyadék nem lepi el teljesen a zöldségeket, akkor adjuk még hozzá alaplevest.
- Lezárjuk a kuktát és forrástól számítva 10 percig főzzük.
- A kuktát hagyjuk magától lehűlni, majd óvatosan levesszük a fedelet. Hozzáadjuk a friss, aprított petrezselyem zöldet, majd egy botmixerrel selymes krémlevessé pürézzük.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Halloween-ra rajzolhatunk a tetejére pókhálót tejföllel vagy vegán joghurttal (pl halloween leves)!
Kapcsolatos receptek
- Sütőtök receptek
- Édesburgonya receptek
- Egészséges levesek
- Sárgarépa receptek
- Krémlevesek
- Vegán receptek
Zest.hu