A pikáns coleslaw saláta a szokásosnál különlegesebb ezt, amit a fűszerezés biztosít. Mint általában, nagyon egyszerű az elkészítése, éppen ezért ideális partikra, bulikra, kerti grillezésre stb..
Hozzávalók
- Fél fejes káposzta
- 1 nagy hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 ek római köménymag
- 5 ek majonéz
- 1 ek citromlé
Elkészítés
- A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, durván lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük.
- Egy nagy tálban elkeverjük a zöldségeket a majonézzel, római köménnyel és citromlével.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- A saláta ideális hamburger, grillezett ételek mellé – különösen mediterrán vagy arab jellegű ételekhez. Remekül passzol hideg sültek, felvágottak mellé is pl. egy szendvicsben.
- Becsomagolhatjuk piknikre, tálalhatjuk partikon, bulikon (télen-nyáron). Nyári kertipartik ideális salátája lehet.
- A hagyma lehet vörös-, lila- vagy salotta hagyma (az utóbbiból kettőre lesz szükség)
- Diétásabb verzió: a majonézt keverjük el joghurttal fele-fele arányban.
- A pikáns coleslaw saláta hűtőszekrényben tárolva napokig felhasználható (de fedjük le!).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu