A csicseriborsó a marokkói konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga. A paradicsomos csicseriborsó és padlizsán egy roppant egyszerűen elkészíthető étel, különleges zamatát a Ras El Hanout fűszerkeveréknek köszönheti..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 közepes padlizsán
- 1 nagy vöröshagyma, szeletelve
- 2 tk Ras El Hanout fűszerkeverék
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 5 dl zöldségleves
- 1 csipetnyi cukor (opcionális)
Elkészítés
- A padlizsánt 2.5 cm-es falatokra felaprítjuk. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük.
- Az olajban puhára és kissé barnára sütjük a padlizsánt és hagymát. Ez kb 10 perc. Amikor karamellizálódnak, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, 1-2 percig kevergetjük, hogy az aroma felengedjen.
- Beleöntjük a lecsepegtetett és átmosott csicseriborsót, a konzerv paradicsomot, majd felöntjük a levessel.
- Sózzuk, borsozzuk, 15 percig rotyogtatjuk.
Tippek
- Főételként tálaljuk párolt rizzsel vagy pita kenyérrel.
- Köretként tálaljuk marokkói ételek mellé – különösen passzol grillezett húsokhoz.
- A Ras El Hanout fűszerkeverék arab boltokban kapható – lehetőleg igazi, marakói keveréket vásároljunk, bár jó tudni azt is, hogy minden keverék különböző fűszerkombináció.
- Fogyasztható méregtelenítés alatt – persze cukor nélkül.
- A paradicsomos csicseriborsó és padlizsán nem csupán egy zamatos étel, de nagyon egészséges is – a legtöbb diétás étrend keretében fogyasztható, de akár fogyókúra alatt is. Remekül passzol egy egészséges étrendbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu