A nyári krumplisaláta ideális köret grillpartikra, ugyanis előre el lehet készíteni, így lehet a grillezésre koncentrálni. Továbbá remek étel piknikre, egyéb partikra, hétköznapi ebédre, vacsorára – felnőttek, gyerekek számára egyaránt..
Hozzávalók
- 50 dkg bébi újkrumpli
- 20 dkg zöldbab
- 10 dkg zöldborsó
- 1 csomag retek
- 10 dkg vizitorma
Öntet
- 3 ek görög vagy krémes joghurt
- Fél citrom leve
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek aprított menta
Elkészítés
- A krumplikat megtisztítjuk, de nem kell megpucolni. Félbe vágjuk őket és hideg vízben felforraljuk, majd kb 10 percig puhára, de harapósra főzzük. Leszűrjük, áttöltjük egy nagy tálba.
- Közben a zöldbabot és a zöldborsót vízgőz felett ropogósra pároljuk (akár a krumpli felett is lehet egy bambuszkosárban!), a retket felszeleteljük, az öntetet elkeverjük.
- A zöldségeket hideg víz alatt lehűtjük, lecsurgatjuk, majd a krumplihoz adjuk a retekkel és a vizitorma levelekkel. Óvatosan elkeverjük 2 nagy saláta kanállal.
- Tálalás előtt leöntjük az öntettel, és elkeverjük.
Tippek
- A fenti recept egy egészséges, nyári saláta – akik nem diétáznak, a joghurtot helyettesíthetik vagy feloszthatják majonézzel!
- Az öntetet gazdagíthatjuk préselt fokhagymával, mustárral, chilivel – természetesen a főételtől függően.
- Ideális köret grillezett húsok, halak mellé, vagy salátaként egy piknikre, partikra. Órákkal korábban el lehet készíteni.
- Fontos, hogy friss alapanyagokkal dolgozzunk, és ne főzzünk túl semmit!
- A nyári krumplisaláta remekül passzol egy egészséges étrendbe, kecskejoghurttal készítve egy hosszú méregtelenítés alatt is fogyasztható. A recept 4 főre bőségesen elegendő.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu