A marokkói hamburger egy nagyon érdekes verzió, ideális grill partikra, vagy egyéb vendégváró alkalmakra. Ráadásul egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 közepes sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 tk Ras el hanout fűszerkeverék
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 vörös chili
- 1 felvert tojás
- 1 maréknyi korriander
- 15 dkg darált bárányhús
- Olaj
Elkészítés
- A csicseriborsót leöblítjük, lecsurgatjuk. A chilit magtalanítjuk, felaprítjuk. A répát durván lereszeljük. A koriandert felaprítjuk.
- A csicseriborsót elkeverjük a reszelt répával, fűszerporokkal, chilivel, tojással és a korianderrel. Ennek a felét egy turmixgéppel pürézzük, majd visszatöltjük a keverőtálba. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, jól átgyúrjuk.
- 8-10 db gombócot formálunk a masszából, ezeket a két tenyerünk között kissé lelapítjuk.
- A korongokat a hűtőszekrényben 15-30 percig pihentetjük.
- A grillsütőt vagy grill-serpenyőt felmelegítjük. A burgereket olajjal megkenjük vagy lefújjuk és mindkét oldalon 4-5 percig átsütjük.
Tippek
- Tálaljuk lapos lepénybe (vagy pita kenyérbe) csomagolva. Ne felejtsünk el valami salátát is tálalni mellé – ideális pl a joghurtos uborkasaláta vagy a chilis répa saláta receptünk.
- Vigyázzunk arra, hogy a hús ne legyen túl zsíros, lehetőleg hentes darálja le.
- A bárányhúst nem kedvelők számára elkészíthetjük marha vagy csirkehússal is.
- Vegetáriánus verzió: a húst cseréljük le még egy konzerv csicseriborsóra! Ez diétás és egészséges verzió is.
- A tojás elhagyható.
- A marokkói hamburger egy különleges verzió – különösen ajánljuk partikra. Mini burgereket is készíthetünk a masszából, de akár golyókat is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu