A chilis sárgarépa saláta egy szicíliai recept, amely remekül passzol nyári ételek mellé, különösen grillezett húsokhoz. Nagyon egyszerűen és előre elkészíthető. Tuti finom..
Hozzávalók
- 1 chili
- 1 maréknyi mentalevél
- 25 dkg sárgarépa
- 5 dkg pörkölt mandulapehely
- 10 dkg mazsola
- Fél citrom leve
- 25 ml olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- A mandulapelyheket száraz serpenyőben kissé megpörköljük.
- A répát durván lereszeljük. A chilit magtalanítjuk, kivágjuk az ereit. Nagyon vékony csíkokra felszeleteljük. A mentát felaprítjuk.
- Egy tálalóedényben mindent elkeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült, grillezett húsok, halak mellé – de remek egy vegetáriánus vagy vegán menübe is.
- A chili lehet vörös vagy zöld – mi fele-fele arányban használtuk. Legyünk óvatosak a chili szeletelésével – könnyen a körmünk alá megy, és órákon keresztül éghet!
- Ideális egy diétás, karcsúsító, egészségtudatos vagy méregtelenítő étrendbe.
- Gyerekek is kedvelik – természetesen számukra mérsékeljük vagy hagyjuk ki a chilit.
- A chilis sárgarépa saláta különösen finom, és tuti egyszerű az elkészítése. Azaz egy tuti recept!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu