A kolbászos fésűkagyló a spanyol tapas kultúra egyik legnépszerűbb étele. Szuper egyszerűen elkészíthető házilag is, ideális borozgatás mellé.
Hozzávalók
- 10 dkg Chorizo főzőkolbász
- 30 dkg fésűkagyló
- Fél citrom leve
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
Elkészítés
- A kolbászt 3-5 mm vastag szeletekre felvágjuk.
- A fésűkagylókat megmossuk, áttöröljük, ha túl vastagok, félbevágjuk őket.
- A petrezselyem zöldet felaprítjuk.
- A kolbászt saját zsírjában egy serpenyőben kisütjük (extra olaj nem szükséges hozzá), majd egy tányérra kiszedjük.
- A zsiradékban mindkét oldalon átsütjük a fésűkagyló korongokat – ez kb 1-1 perc.
- Visszatesszük a kolbász szeleteket, rácsavarjuk a citrom levét, egy percig rotyogtatjuk.
- Tálalás előtt megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.
Tippek
- Tálaljuk egy közös tányéron – fogpiszkával vagy koktélpálcikával. Ajánlatos kenyeret is tálalni mellé, ugyanis meglehetősen zsíros.
- Ideális egy tapas menüben, bor, sangria vagy pezsgő mellé.
- Főételként is tálalhatjuk – pl krumplipürével vagy párolt rizzsel.
- Fagyasztott fésűkagyló könnyen beszerezhető, érdemes egy tasakkal mindig a mélyhűtőben tartani (ráadásul hamar kienged).
- Chorizó főzőkolbász sokáig tárolható kamrában, hűtőszekrényben – nem árt ha van ebből is, ugyanis rengeteg gyors és egyszerű étel készítésre felhasználható. Helyettesíthető magyar paprikás, pikáns főzőkolbásszal.
- A kolbászos fésűkagyló ideális vendégváró, parti étel – különösen váratlanul érkezett vendégek számára lehet gyorsan elkészíteni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu