A következő tuti egyszerű zöldség curry nagy gyorsan összedobható, így ideális vacsora lehet rohanós hétköznapokon, de beilleszthető egy vendégváró indiai menübe is..
Hozzávalók
- Fél kiló krumpli
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 padlizsán
- 1 db kápia paprika
- 1 ek curry por
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- Friss koriander (opcionális)
- Víz
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- A krumplikat megpucoljuk 3 centis kockákra vágjuk.
- A padlizsánt és paprikát 2-3 centis darabokra felaprítjuk.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük.
- A krumplit forró vízben félig megfőzzük – kb 8 percig – majd lecsepegtetjük.
- Közben az olajat egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk, ebben a hagymát, paprikát és padlizsánt 8-10 percig puhára pároljuk (alacsony hőfokon).
- Hozzáadjuk a curryport, egy percig kevergetjük.
- Beleöntjük a paradicsom konzervet.
- Hozzáadjuk a krumplit és csicseriborsót, majd felöntjük kb 3 dl vízzel, annyival, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
- Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig főzzük.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított koriander levéllel (ha van).
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy naan kenyérrel.
- A friss zöldségek lecserélhetők – pl jó a cukkini, édesburgonya, kaliforniai paprika, ceruzabab, sütőtök stb.
- Ideális a házilag kikevert curry por, vagy a Madras curry fűszerkeverék – ez ízléstől függően lehet medium vagy meglehetősen csípős is.
- A fenti egyszerű zöldségcurry nem csupán egy indiai menübe passzol, de ideális főétel lehet egy vegetáriánus, vegán étrendben, sőt alkalmas méregtelenítésre, fogyókúrára és egyéb diéták alatt is. Természetesen szuper főétel egy egészséges étrend keretében is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu