Fogyókárázók, diétás étrendet követők tudják, hogy a halak, tenger gyümölcsei és a karfiol nem csupán alacsony kalória- és szénhidráttartalmú eledelek, de szuper egészégesek is. Így nem csoda, hogy az alábbi diétás hal és karfiol curry tenger gyümölcseivel kevesebb mint 30 kcal/100g kalóriát tartalmaz. Ajánlatos barna rizzsel tálalni, ami körülbelül 120 kcal-t tartalmaz 100 grammos adagonként.
Hozzávalók
- 10 pumpa olívaolaj spray (10 kCal)
- 3 gerezd fokhagyma (9 kCal)
- 5 dkg vöröshagyma (18 kCal)
- 20 dkg gomba (26 kCal)
- 2 evőkanál csípős curry por (38 kCal)
- 20 dkg brokkoli (65 kCal)
- 50 dkg karfiol (135 kCal)
- 40 dkg konzerv paradicsom (90 kCal)
- 20 dkg vegyes, konyhakész tenger gyümölcsei (160 kCal)
- 15 dkg tőkehal filé (110 kCal)
- ½ L zöldség alapleves (10 kCal)
- Só, bors
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát; vékonyra szeleteljük a gombát; apróra vágja a brokkolit és a karfiolt. A halat kis kockákra vágjuk.
- Egy vastag aljzatú lábast felhevítünk. Amikor forró, belepermetezzük az olajat, és hozzáadjuk a hagymát. Alacsony hőfokon, lassan kevergetve megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát. Jól összekeverjük, majd lefedjük, és pár percig pároljuk.
- Belekeverjük a curryport, majd hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt, utána a konzerv paradicsomot, és az alaplevest.
- Felforraljuk, majd tíz percig főzzük.
- Amikor a zöldségek kissé puhák, hozzáadjuk a halat és a tenger gyümölcsit. Lefedve 5 percig főzzük.
- Barna rizzsel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu