A következő pikáns csicseriborsó és lencseleves egy marokkói leves, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetünk. Ráadásul kiadós, és szuper egészséges is..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk aprított gyömbér
- 1 tk őrölt római kömény
- Negyed tk cayenne paprikapor
- 8 dl zöldségleves
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv lencse
- 1 db citrom (bio)
- 1 maréknyi koriander
- 1 maréknyi menta
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk.
- Az olajat egy lábasban felforrósítjuk. Ebben a hagymát megdinszteljük, belepréseljük a fokhagymát és hozzáadjuk a gyömbért. 1 percig kevergetjük, majd beleszórjuk a fűszerporokat.
- Átkeverjük, majd felöntjük a levessel és a konzerv paradicsommal.
- Felforrósítjuk, majd belereszeljük a citrom héjának a felét.
- 10 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és lencsét. További 10 percig főzzük.
- Felpírtjuk a zöldfűszereket, a levesbe keverjük, majd tálalás előtt a citrom másik felét belereszeljük, és ízlés szerint belecsavarunk a levéből.
Tippek
- Tálaljuk pita vagy arab lapos kenyérrel.
- A cayenne paprika lecserélhető egyéb chili paprikaporra vagy csípős fűszerpaprikára.
- A pikáns csicseriborsó és lencseleves meglehetősen laktat, így ideális főétel lehet rohanós hétköznapokon, vegán vagy vegetáriánus étrendben. Továbbá immunerősítő, egészséges leves, így fogyasztását ajánljuk diétás, fogyókúrás, méregtelenítő és egészségtudatos étrendek keretében.
Kapcsolatos cikkek
- Zöldséglevesek
- Egészséges levesek
- Csicseriborsó receptek
- Lencse receptek
- Marokkói csicsriborsó és lencse leves
Zest.hu