A következő marokkói csicseriborsó és lencse leves valójában egy kiadós, sűrű egytálétel, amely szuper lehet hűvös, fázós napokon. Egészséges, pikáns, ugyanakkor egyszerű és olcsó étel télre.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk csemege paprika
- Negyed tk őrölt szegfűszeg
- 1 babérlevél
- Fél liter zöldségleves
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 maréknyi korianderlevél
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv lencse
- Tálaláshoz: görög joghurt (opcionális), aprított koriander levél
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.
- Az olajat egy nehézaljú lábasban felforrósítjuk, ebben a hagymát lassan megpuhítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, római köményt, paprikát és szegfűszeget.
- További egy perc kevergetés után felöntjük a zöldséglevessel és paradicsom konzervvel. Hozzáadjuk a felaprított koriandert, felforraljuk, majd kb 15-20 percig sűrű mártássá főzzük.
- A csicseriborsót és lencsét lecsepegtetjük, majd a mártáshoz adjuk.
- 20 percig főzzük, félideig fedő alatt, majd fedő nélkül.
- Tálalás előtt megszórjuk aprított korianderrel.
- Melegen tálaljuk, esetleg joghurttal (főleg, ha csípősre készítjük).
Tippek
- Tálaljuk pita kenyérrel vagy hasonló lepénnyel.
- Pikánsabbá varázsolhatjuk egy-két csipetnyi szárított chili, vagy aprított friss hozzáadásával (a többi fűszerrel egyszerre).
- Mivel az étel vegán, ideális vegetáriánus, méregtelenítő étrendekbe is.
- A marokkói csicseriborsó és lencse leves szuper egészséges is, így remek immunerősítő, karcsúsító, diétás és egészségtudatos étrendekbe (persze megfelelő péksüteménnyel fogyasztva). Chili nélkül gyerekek számára is ideális védekező-étel étel lehet bacik ellen. Egy másik, citromos verziója: pikáns csicseriborsó és lencse leves>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu