A legtöbb müzliszelet cukorral telített, amely abszolút nem egészséges vagy diétás, annak ellenére, hogy rostot, gabonát és magvakat (is) tartalmaz. Az ananászos müzliszelet azonban cukormentes, vegán, mégis finom és édes, amit a gyümölcsök biztosítanak.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 4-5 szelet ananász
- 5 dkg zabpehely (nagy szemű)
- 3 ek kókuszreszelék (cukormentes)
- 3 ek olvasztott margarin (vagy vaj)
- 1 maréknyi mazsola vagy aszalt meggy
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A banánt az olajjal összeturmixoljuk.
- Az ananászt apró darabokra vágjuk.
- Egy nagy tálban mindent összekeverünk, ha nem elég sűrű, adunk hozzá még zabpelyhet.
- Egy lapos 20-cmes tepsit kivajazunk, esetleg kibélelünk sütőpapírral, majd megtöltjük a masszával. Kb. 20 percig szép barnára sütjük.10 percig hűlni hagyjuk, majd egy tányérra fordítjuk. Kis kockákra vágjuk.
Tippek
- Gazdagíthatjuk aprított dióval, mogyoróval is.
- Mazsola helyett egyéb aszalt gyümölccsel is finom – pl áfonya, meggy, szilva, barack, füge.
- Ideális teaparti, piknik, vagy gyerekzsúr étel – különösen ajánljuk egészséges gyerekzsúrokra.
- Továbbá remek reggelire gyerekek számára (zabkása helyett), vagy az uzsonnás táskába (cukrozott kekszek helyett)!
- Fogyasztható a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrend keretében.
- Allergiák: bár a sütemény lisztmentes – a zabpehely nem glutén-mentes!
- Az ananászos müzliszelet tej és tojás-mentes, így remekül passzol egy vegán étrendbe is.
Kapcsolatos cikkek
- Egészséges sütemények
- Müzliszelet receptek
- Diétás ételek
- Banános receptek
- Ananászos receptek
- Zabpehely receptek
Zest.hu