A majonézes vöröskáposzta saláta a nyári grillezés egyik alap körete. Egyszerűen és szuper gyorsan elkészíthető, főleg ha konyhakész majonézt alkalmazunk..
Hozzávalók
- 6 ek majonéz
- Fél fej vöröskáposzta
- 2 közepes sárgarépa
- Fél lilahagyma
Elkészítés
- A káposztát nagyon vékony csíkokra szeleteljük (vagy gyaluljuk), a sárgarépákat megtisztítjuk majd durván lereszeljük. A hagymát felszeleteljük.
- Egy tálalóedényben a hozzávalókat elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Bár a vöröskáposzta nyersen egy szuperétel, a saláta a majonéz miatt nem igazán nevezhető szuper egészségesnek. Diétásabb és egészségesebb az, ha a majonézt élőflórás vagy krémes joghurttal elkeverjük fele-fele arányban, vagy lite majonézt alkalmazunk (az utóbbival vigyázzunk – a zsírt cukorral helyettesítik a termékekben!).
- Elkészíthető házi majonézzel is – de ez nem alkalmas terhes nők és kisgyerekek számára!
- A majonézes vöröskáposzta saláta ideális köret grillezett húsok mellé. Továbbá szendvicsekben is alkalmazhatjuk hideg sültek köreteként pl egy piknik keretében. Remek hamburgerben is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu