A következő zöldséges hátszín saláta szuper gyorsan elkészíthető, ugyanis a hús mellett maradék vagy konyhakész alapanyagokat alkalmazunk. Ráadásul kiadós is, így remek brunch, ebéd vagy vacsora lehet lusta, rohanós napokon..
Hozzávalók
- 1 szelet vastag hátszín (kb 15-20 dkg)
- 25 dkg puyi lencse (konzerv vagy előfőzött)
- 5 dkg bébi spenót
- 25 dkg grillezett paprika (konzerv is jó)
- 15 dkg főtt cékla
- Menta levelek
Elkészítés
- A lencsét a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük,lecsepegtetjük (ez kb 15 perc). Ha konzervet alkalmazunk, azt átöblítjük, lecsepegtetjük.
- A grillezett paprikát csíkokra szeleteljük, a céklát gerezdekre vágjuk.
- A spenótot megmossuk, leöblítjük.
- A húst mindkét oldalon olajjal bedörzsöljük, megsózzuk.
- Egy serpenyőt felforrósítunk. Amikor szuper forró, szinte füstöl, a húst mindkét oldalon 1-5 percig sütjük, miközben többször megfordítjuk (kb félpercenként).
- A hús szeletet egy tányérra helyezzük, borsot őrlünk rá, 5 percig pihenetjük.
- Közben a serpenyőben felmelegítjük a lencsét, hozzáadjuk a cékla és paprika szeleteket, majd a spenótot.
- Amikor a spenót levelek összeestek, a salátát sózzuk, borsozzuk, majd két tányérra kiszedjük.
- A húst felszeleteljük, a salátát ezzel leborítjuk.
- Mentalevelekkel megszórjuk (opcionális).
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével vagy pirítóssal.
- A hátszín legyen jó minőségű, érett és márványos – így lédús és puha lesz. Lásd steak tippek>>
- Ha konzerv grillezett paprikát alkalmazunk, az lehetőleg olajban eltett legyen, ne ecetes. A cékla se legyen ecetes. Természetesen legjobb a házilag készített grillezett paprika és főtt cékla – ezek maradékai tökéletesek a fenti recepthez. Továbbá előfőzött lencsét is felhasználhatunk.
- A zöldséges hátszín saláta ideális brunch vagy gyors ebéd-vacsora. Diétás, egészséges, tökéletesen passzol egy low-carb étrendbe (persze kenyér nélkül fogyasztva).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu