A zabkása ez egyik legegészségesebb reggeli, de sokan nem kedvelik az állagát. Ez a vegán diós zabpehely palacsinta egy tökéletes alternatíva, ami remek és egészséges nassolnivaló lehet napközben is. Gluténmentes liszttel és zabpehellyel is elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 csésze zabpehely (gluténmentes, ha szükséges)
- ½ csésze dió
- ½ csésze liszt (gluténmentes, ha szükséges)
- 1 csésze zabkrém vagy vegán natúr joghurt
- 1 érett banán
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 ek őrölt lenmag
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- A zabpelyhet és a diót egy konyhai robotgépbe tesszük, majd durva morzsává daráljuk.
- Hozzáadjuk a joghurtot vagy tejszínt, a banánt, juharszirupot, sütőport és a lenmagot. Sűrű tésztává keverjük.
- Ha az időnk engedi, pihentessük körülbelül 30 percig!
- Egy palacsintasütőt kiolajozunk, és tésztából halmokat kanalazunk rá, amiket a kanállal pogácsákká lapítunk.
- Közepes láng felett pár percig sütjük, majd megfordítjuk a palacsintákat és 1-2 percig szép barnára sütjük a mások oldalon is.
- Tányérra kiszedjük a kész palacsintákat, majd további adagokat készítünk a maradék tésztából.
- Langyosan tálaljuk juharsziruppal leöntve és aprított dióval megszórva. Vagy hűlni hagyjuk őket és dobozban tároljuk nassolnivalóként.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu