Húsvét után mindig akad maradék, amit fel kell használni. Ez a tojásos krumplisaláta sertéshússal kiváló lehetőség erre – alkalmazhatunk hozzá maradék főtt-sült sonkát vagy egészben sült karajt is, és természtesen a maradék főtt tojásokat is.
Hozzávalók
- 4 db főtt tojás
- 1 csésze maradék, apróra vágott sült sertéshús vagy soonka
- 2 db salotta hagyma (vagy 1 kisebb vöröshagyma)
- 1 db Kápia paprika
- 2 csésze kockára vágott főtt burgonya
- 8 evőkanál tejföl
- 3 db ecetes uborka
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma vagy zöldpetrezselyem
- Só bors
Elkészítés
- Ha nincs maradék főtt krumplink, akkor kb fél kiló burgonyát enyhén sós vízben megfőzünk, majd hideg víz alatt leöblítjük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ha nem bio, akkor meghámozzuk– ha bio, akkor maradhat rajta a héja. Kockákra vágjuk.
- Ha nincs maradék főtt tojásunk, akkor a tojásokat egy lábas hideg vízben felforraljuk. Amint forr a víz, lefedjük a lábast és lekapcsoljuk a tűzhelyt. 8 perc után hideg víz alatt leöblítjük. Amikor lehűltek, a tojás héjakat eltávolítjuk, majd a tojásokat felkockázzuk.
- Két nagy csésze vagy bögre krumplit egy nagy keverőtálba töltünk, majd hozzáadjuk a tojást.
- Felkockázunk annyi sertéshúst, hogy 1 csészét kapjunk. Ezt hozzáadjuk a krumplihoz.
- Az ecetes uborkát, paprikát és a hagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához.
- A tejfölt összekeverjük a metélőhagymával és a mustárral, majd ráöntjük a salátára. Sózzuk, borsozzuk.
- Óvatosan összedolgozzuk a salátát, megkóstoljuk és a fűszerezést módosítjuk, ha szükséges. (Érdemes egy-két csepp almaecetet vagy citromlevet is adni hozzá!)
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu