Tavaszra legyengül a szervezetünk, így szükségszerű a vitaminbevételünket felpezsdíteni. Ideális erre egy leves, különös olyan, amely tele van tavaszi zöldségekkel. Ilyen vitaminbomba a tavaszi zöldségleves, amely ráadásul szuper finom is..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 lilahagyma, aprítva
- 2 közepes burgonya
- 1 L zöldségleves
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó (kiengedve)
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg spenót
- 3 dkg mentalevél, aprítva
- 5 dkg újhagyma, szeletelve
Elkészítés
- Az olajban a hagymát megpuhítjuk. Közben a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, 1-2 percig átsütjük. Felöntjük a levessel, felforraljuk.
- A brokkoli száráról levágjuk a rózsákat, megmossuk.
- 5 perc főzés után a leveshez adjuk a brokkoli rózsákat és a borsót. További 5 percig főzzük.
- Levesszük a levest a tűzhelyről, belekeverjük az átmosott és lecsepegtetett spenótot.
- Melegen tálaljuk. Megszórjuk az újhagyma szeletekkel és az aprított mentalevelekkel.
Tippek
- Tálaljuk előételként egy családi ebéd keretében, de tökéletes hét közben is gyorsebédként friss péksüteménnyel, pirítóssal tálalva.
- Fontos, hogy se a krumpli, se a brokkoli ne legyen túlfőzve – harapósan jó és egészséges.
- Ideális méregtelenítésre, különösen tavaszi méregtelenítés alatt.
- A leves egy kész vitaminbomba, védelmet nyújthat tavaszi megfázás, influenza ellen.
- A tavaszi zöldség leves ideális gyerekek, felnőttek, diétázók, fogyókúrázók számára is, remekül passzol egy egészséges étrendbe. A maradék krémlevessé turmixolható, ezt fogyasszuk vitaminitalként – vagy alkalmazzuk alaplevesként egyéb ételek készítésehez!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu