A fagyasztott, vegyes, konyhakész tenger gyümölcsei szuper alapanyag gyors és egészséges ételek készítéséhez. A következő spanyol tészta tenger gyümölcseivel remek példa erre – tuti egyszerű, és 15 percen belül az asztalon lehet. Ráadásul kissé magyaros is az íze..
Hozzávalók
- 40 dkg száraz tészta
- 1 csirke alapleves kocka (vagy 2 tk szárított csirkeleves por)
- 1 tk kurkuma (vagy negyed tk sáfrány)
- 10 dkg chorizo főzőkolbász
- 2 db grillezett paprika
- 20 dkg fagyasztott vegyes tenger gyümölcsei (konyhakész)
- 10 dkg zöldborsó
- 2 ek aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A fagyasztott tenger gyümölcseit felengedjük.
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük – a főzővízhez hozzáadjuk a csirkeleves kockát vagy port és a kurkuma felét.
- Közben a kolbászt felszeleteljük, majd forró serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, zöldborsót és a csíkokra vágott paprikát. Elkeverjük, majd adunk hozzá a tészta főzőlevéből kb 1 merőkanálnyit.
- Fedő alatt 2-3 percig főzzük.
- A tésztát lecsepegtetjük, elkeverjük a tenger gyümölcsivel, majd tálalás előtt sózzuk, borsozzuk és zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- A tészta lehet bármiféle, akár glutén-mentes is, de vegyük figyelembe, hogy a tészták főzési ideje eltérő.
- A zöldborsót helyettesíthetjük zöldbabbal vagy spenóttal – vagy konzerves csicseriborsóval, amely spanyolos is!
- Elkészíthetjük friss tengeri herkentyűkkel is – de ügyeljünk arra, hogy alaposan átsülnek vagy párolódnak a mártásban. Ebben az esetben feltétlenül alkalmazzunk fedőt!
- A spanyol tészta tenger gyümölcseivel az olasz pasta érdekes verziója – ideális hétköznap gyors vacsoraként vagy hétvégi lustálkodó brunchra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu