A hagyományos kofta általában darált bárány vagy kecske húsból készült húsgombóc vagy húsrolád. A következő kofta recept azonban egy diétás, pulykahúsos verzió. A pulyka kofta elkészítése nagyon egyszerű, ideális grill-party étel..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 50 dkg darált pulykahús
- 10 dkg feta sajt
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Só, bors
Előkészületek
- Kb 8 fapálcikát beáztatunk.
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk majd 1 ek olajban üvegesre dinszteljük. Hűlni hagyjuk.
- Bekapcsoljuk a grill -sütőt.
Elkészítés
- A darált húst egy tálba töltjük, majd hozzá morzsáljuk a feta sajtot. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz a sült hagymával – ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Két kézzel eldolgozzuk.
- Vizes kézzel roládokat formálunk a pálcikák körül, az olajjal ezeket megkenjük, majd az előkészített grillsütőn (vagy grill serpenyőben) kb 10 percig átsütjük – közben néhányszor megforgatjuk.
Tippek
- Melegen tálaljuk pita kenyéren vagy egyéb lepényen – remekül passzol mellé a görög saláta és tzatziki.
- Roládok helyett készíthetünk hamburger formákat is, ezt tálaljuk hamburgerként.
- Ideális grill étel, de hidegen remek party falat is lehet mini rolád vagy gombóc formában.
- Csakis jó minőségű hússal dolgozzunk – lehetőleg hentessel daráltassuk le a húst. A kész darált pulykahús sokszor túl zsíros és/vagy szétesik sütés közben.
- A pulyka kofta egy diétás verzió, fogyasszuk egy egészséges étrend keretében. Gyerekeknek is ajánljuk.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu