A következő levesszerű egytálétel szuper és kiadós étel lehet egy laza hétvégi ebédre. A petrezselymes csirkecomb zöldségekkel együtt, majdnem önmagától elkészül, amit a végén egy zöldfűszeres szósszal sűrítünk be, és ezáltal varázsolunk különlegessé.
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 kg csirkecomb (vegyes)
- 50 dkg salotta vagy bébi hagyma
- 4 dl csirke alapleves
- 20 dkg bébi sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 20 dkg zöldborsó
- Petrezselyem paszta: 3 dkg zöldpetrezselyem, 1 gerezd préselt fokhagyma, fél citrom reszelt héja, 2 ek olívaolaj.
Elkészítés
- A hagymákat megtisztítjuk.
- Egy nagy, fedeles, nehézaljú lábasban az olajat felforrósítjuk. Ebben a csirkecombokat megbarnítjuk, majd kiszedjük őket egy tányérra.
- A hagymákat megbarnítjuk (ez kb 3 perc), majd visszatesszük a csirke darabokat, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet és bébi répákat.
- Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 45 percig főzzük.
- A petrezselymes pasztát egy aprítógépben vagy kéziturmixszal durva mártássá turmixoljuk.
- A leves felszínén keletkezett habot egy lyukas lapáttal eltávolítjuk, a szószt belekeverjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével vagy főtt krumplival, párolt rizzsel.
- Bébi sárgarépa helyett alkalmazhatunk normál méretű répát is – ezeket vágjuk csupán ketté, vagy 6-8 centis hasábokra.
- A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott – az utóbbit lehet közvetlenül a mélyhűtőből a leveshez adni.
- A petrezselymes csirkecomb zöldségekkel kiváló egytálétel családi, baráti összejövetelekre – egyszerű, ugyanakkor különleges!
Kapcsolatos cikkek
- Sült csirkecomb
- Csirkelevesek
- Zöldborsó receptek
- Sárgarépa receptek
- Zöldfűszeres receptek
- Egytálételek
Zest.hu