A paradicsomos tészta tenger gyümölcseivel és zöldségekkel kiegészítve egy gyors és egyszerű vacsora, ebéd lehet a család számára. 15 perc alatt elkészül, ugyanakkor tuti egészséges is, különösen ha jó minőségű tésztát alkalmazunk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom konzerv (aprított)
- 1 liter zöldségleves
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 szál sárgarépa
- 10 dkg ceruza bab
- 4-6 kis darab brokkoli rózsa
- 25 dkg spagetti
- 25 dkg fagyasztott, vegyes tenger gyümölcsei
- 2 ek aprított friss zöldfűszer
Elkészítés
- A tenger gyümölcseit felengedjük.
- A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
- 1 ek olívaolajat egy lábasban felforrósítunk, ebben a hagymát és fokhagymát puhára sütjük.
- Közben a répát megmossuk, felkarikázzuk és a hagymához adjuk a többi zöldséggel. 2-3 percig pároljuk, majd megszórjuk a paprikával, felöntjük a levessel és a paradicsommal.
- Felforraljuk, majd hozzáadjuk a spagettit, amit előbb ketté törünk. Kb 7-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tenger gyümölcseit. 3-5 percig főzzük. A tésztát megkóstoljuk, ha átfőtt, de még harapós, azaz al dente, akkor lehúzzuk a tűzhelyről.
- Ízlés szerint fűszerezzük, aprított zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Tippek
- A zöldfűszer lehet petrezselyem, koriander vagy bazsalikom.
- A durum tészta főzési ideje általában 10-12 perc. Ha másféle, vagy glutén-mentes tésztát alkalmazunk, akkor a tenger gyümölcsit 3 perccel a szükséges főzési idő lejárta előtt adjuk a paradicsomos tésztához!
- A zöldségeket módosíthatjuk – pl jó a zöldborsó, spárga, cukkini vagy fejtett bab is.
- A paradicsomos tészta tenger gyümölcseivel és zöldségekkel elkészítve egy komplett főételt eredményez, így különösen jó gyors vacsora, ebéd lehet. Egészséges vagy glutén-mentes tésztával készítve remekül passzol liszt-érzékeny, diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu