A paradicsomos csirke sütőtökkel és spenóttal kiegészítve egy kiadós és egészséges étellé válik, amely a mediterrán ízeket varázsolja az asztalunkra. Ideális hétköznapi vacsoraként vagy hétvégi családi ebédre.
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva
- Fél tk őrölt római kömény
- Fél tk őrölt koriandermag
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 konzerv aprított paradicsom (400gr)
- 1 kisebb sütőtök (kb 40 dkg)
- 30 dkg csirkehús (csontozott)
- 10 dkg bébi spenót
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk, majd az olajban megpuhítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerporokat – 1 percig kevergetjük. Felöntjük a paradicsomkonzervvel, 1 dl vízzel és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felforraljuk.
- Közben a sütőtököt megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, húsát falat nagyságú darabokra vágjuk.
- Amikor a paradicsomlé forráspontig felmelegedett, hozzáadjuk a sütőtök darabokat és 15 percig főzzük.
- A csirkehúst megmossuk, falat nagyságú darabokra kockázzuk, majd a paradicsomos keverékhez adjuk. 15-20 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a leöblített és lecsepegtetett spenót leveleket, átkavarjuk, fedő alatt 3-5 percig főzzük.
- Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk, esetleg chilipehellyel meghintjük.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy kuszkusszal – javaslatunk az aszalt gyümölcsös kuszkusz. Extra köret helyett kenyérlepénnyel is fogyaszthatjuk.
- A csirkehús lehet mell vagy filézett comb.
- A hagyma lehet vörös- vagy lilahagyma.
- A recepthez felhasználhatunk maradék sült csirkehúst is, ezt azonban elég az utolsó 5 percre az ételhez adni, hogy kellően felmelegedjen.
- A paradicsomos csirke sütőtökkel és spenóttal kiegészítve egy szuper egészséges főétel , így passzol diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu