Az aszalt gyümölcsös kuszkusz egy nagyon gyorsan (max 10 perc) megvalósítható köret vagy saláta, ideális rohanós vagy lusta napokra. Előre elkészíthető, így nyáron remek kerti parti, piknik, camping étel..
Hozzávalók
- 1 csésze zöldségleves
- 2 ek olíva vaj vagy margarin
- Fél csésze aprított aszalt gyümölcs (3 féle)
- 1 csésze kuszkusz (apró szemű)
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 ek pirított mandula pehely
Elkészítés
- A zöldséglevest felforraljuk, beletesszük a gyümölcs darabokat és a margarint. 2-3 percig rotyogtatjuk.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, belekeverjük a kuszkuszt. Fedőt teszünk a lábasra, 5 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a fahéjat és a mandulát.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk marokkói, egyéb arab vagy mediterrán ételek mellé. Ideális köret grill húsokhoz.
- A zöldségleves lehet instant, persze finomabb az étel házilag készített alaplevessel.
- Az aszalt gyümölcsöket a főételhez igazodva válasszuk – klasszikus kuszkusz saláta alapanyag a mazsola és az aszalt barack. A képen látható verziót mazsolával, sárgabarackkal és datolyával készítettük. Vörösáfonya ideális bárányhúshoz, szilva nyúlhoz vagy pulykához, alma sertéshúshoz.
- Kissé édes íze miatt gyerekeknek is ízlik.
- Az aszalt gyümölcsös kuszkusz hidegen is fogyasztható, éppen ezért remek parti vagy piknik saláta lehet. Továbbá egészséges és karcsúsító is, remekül passzol egy vegán (margarinnal) vagy egészséges étrendbe. Figyelem: a kuszkusz nem glutén-mentes!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu