Az egészséges táplálkozás nem jelenti azt, hogy nem ehetünk finomságokat. Ez a narancsos-mandulás zabpehely tallér pl vegán, gluténmentes és alacsony cukortartalmú, mégis puha és szuper finom. Tökéletes a reggeli kávé vagy a délutáni tea mellé, illetve nassolnivalóként a nap folyamán.
Hozzávalók
- ½ csésze darált mandula (nem liszt)
- 1 csésze zabpehely (gluténmentes)
- 2 evőkanál puha, tejmentes margarin
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 25 g vaníliás cukor
- 2 teáskanál Stevia
Elkészítés
- A zabpelyhet egy konyhai aprítógépben zsemlemorzsa állagúra ledaráljuk. Hozzáadjuk a darált mandulát és a margarint, majd zsemlemorzsaszerű keverékké összedolgozzuk.
- A keveréket egy tálba átkanalazzuk, majd hozzáadjuk a narancs héját és levét. Alaposan összekeverjük.
- A masszából egy nagy gombócot formálunk, letakarjuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- 10-12 kis golyót formálunk a tésztából, amiket a két tenyerünk között kb fél centi vastag pogácsákká lapítjuk.
- Ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Keksz receptek
- Zabpehely receptek
- Mandulás sütik
- Narancsos receptek
- Vegán sütik
- Gluténmentes sütik
- Egészséges sütik
Zest.hu