Ez a narancsos-gyömbéres sárgarépa krémleves egy különleges verzió, így ideális ünnepi vagy vendégváró alkalmakra. A leves vegán, glutén-mentes és szuper egészséges, így a legtöbb diétába is passzol.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma
- 3 fokhagyma gerezd
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
- 1,5 kg sárgarépa
- 2 liter zöldségleves
- 1 bio narancs reszelt héja és kevés leve
- Tálalás: friss korianderlevél
Elkészítése
- A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük.
- Az olajat felhevítjük egy lábasban, majd a hagymát 7 vagy 8 percig megpuhítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd egy-két percig kevergetjük.
- Közben megpucoljuk és felaprítjuk a répákat. Ezeket a lábasba szórjuk, majd felöntjük az alaplevessel.
- Forráspontig melegítjük, majd lejjebb kapcsoljuk a tűzhelyt. Hozzáadjuk a narancs héját, és lefedjük. Kb 30 percig főzzük.
- Amikor a répa puha, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Hozzáadjuk a narancslevet, majd botturmix-szal krémessé pürézzük.
- Melegen tálaljuk, koriander levéllel megszórva (krémes joghurttal is lehet)
Kapcsolatos receptek
- Sárgarépa receptek
- Krémlevesek
- Vegán receptek
- Diétás receptek
- Egészséges levesek
- Narancsos receptek
- Húsvéti menü
Zest.hu