A mustáros krumplisaláta egy angol verzió, különlegesen finom, ugyanis az ízek tökéletes kombinációt alkotnak. Egyszerűen elkészíthető, ideális nyári családi ebédre, kerti grillezésre vagy vendégváró alkalmakra.
Hozzávalók
- 75 dkg újkrumpli
- 2 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 salotta hagyma
- 50 ml olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek torma
- 2 ek magos mustár
- Só, bors
- 1 maréknyi snidling
- 1 maréknyi petrezselyem zöld
Elkészítés
- A krumplit megmossuk (nem hámozzuk meg). A fokhagymákat megpucoljuk, összenyomjuk egy késsel. Sós vízben a krumplit a rozmaringgal és fokhagymával felforraljuk, majd kb 15 percig takarék lángon megfőzzük. Lecsepegtetjük, a rozmaringot és fokhagymát eldobjuk.
- Közben a salotta hagymát felaprítjuk, az olajban puhára sütjük, félre húzzuk.
- A lecsepegtetett krumplikat egy tálalóba szedjük, leöntjük a hagymás olajjal, majd egy villával belekeverjük a mustárt, ecetet és tormát, miközben kicsit összetörjük, összekaristoljuk a krumplikat. Sózzuk, borsozzuk – aprított zöldfűszereket belekeverjük.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- Mustármagos mustár helyett alkalmazhatunk dijoni mustárt is.
- A krumpli legyen kiváló minőségű, mi a legjobb fajtát, a Jersey Royal-t alkalmaztuk, megéri az árkülönbség!
- Tálaljuk grillezett húsokkal, halakkal – a torma miatt különösen passzol sült hal vagy halfasírt mellé.
- A mustáros krumplisaláta nem csupán különlegesen finom, de egészséges is. Remekül passzol vegán, diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu