A japán miso leves az egyik legegészségesebb étel, és nagyon könnyen elkészíthető és az alaplevest fel lehet dobni mindenféle zöldségekkel. Ez a miso leves pak choi káposztával és szezámmagos tofuval lesz különleges. Finom és laktató, továbbá gluténmentes, tejmentes és vegán – így szinte minden étrendbe passzol.
Hozzávalók
- 7 dl zöldség alapleves
- 2 kis fej pak choi káposzta
- 1 evőkanál miso paszta (bio és természetesen erjesztett)
- 2 szál újhagyma
A tofuhoz:
- 10 dkg kemény tofu
- 1 tk növényi olaj, pl. földimogyoróolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 tk japán rizsecet
- 1 tk agavé vagy juhar szirup
- ½ tk teáskanál szezámmagolaj
- 1 tk szezámmag
Elkészítés
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy wokban felhevítjük a növényi olajat, és a tofu kockákat minden oldalon világosbarnára sütjük. Hozzáadjuk a szójaszósz, ecetet, szirupot, szezámmagot és a szezámolajat, majd folyamatosan kevergetve aranybarnára sütjük. Egy tányérra kiszedjük őket.
- Egy lábasban felforrósítjuk az alaplevest. A pack choi-t kettévágjuk (függőlegesen), és a levesben 3 percig főzzük.
- Egy merőkanálnyi alapleves egy kis tálba szedünk, és a miso pasztával csomómentesre keverjük. Ezt a levesbe keverjük.
- Az újhagymát apróra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
- Hozzáadjuk a tofu darabokat, és ha szükséges, a levest felmelegítjük (de nem szabad forralni), majd tálaljuk.
Kapcsolatos Receptek
Zest.hu