Ezt a mentás újburgonyás és zöldborsó salátát melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Nagyon jól passzol sült vagy grillezett bárányhús mellé, így ideális a húsvéti és egyéb tavaszi ünnepek alatt.
Hozzávalók
- 35 dkg újburgonya
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 marék mentalevél
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál almaecet (kb.)
- 4 db újhagyma, szeletelve
- Só, bors
Elkészítés
- A burgonyát enyhén sós, hideg vízben felforraljuk, majd kb 10-15 percig puhára (de nem mállósra) főzzük.
- A főzés utolsó 3 percében hozzáadjuk a zöldborsót és néhány darab mentalevelet.
- Lecsepegtetjük, majd a zöldborsót és a burgonyát egy tálba tesszük. A menta leveleket eldobjuk.
- A nagyobb burgonya szemeket falatnyi darabokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, újhagyma darabokat, olívaolajat, citromlevet és az almaecet felét.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposon összeforgatjuk.
- Melegen tartjuk, vagy hagyjuk teljesen kihűlni.
- A mentaleveleket felaprítjuk, és közvetlenül tálalás előtt salátába keverjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu