A mandula és málna torta egy szuper egyszerű angol nyári sütemény – ideális piknikre, kirándulásokra, baráti összejövetelekre és természetesen teázás mellé is..
Hozzávalók
- 17.5 dkg puha vaj vagy margarin
- 17.5 dkg kristálycukor
- 1 tk vanília eszencia
- 3 tojás, kissé felverve
- 5 dkg mandula pehely
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg liszt
- 10 dkg sütőporos liszt
- 2 ek tej vagy növényi tej
- 20 dkg málna
- porcukor
Elkészítés
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
- Egy 20 centis tortasütő alját kibéleljük sütőpapírral.
- A cukrot és margarint krémessé kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, majd lassanként a tojást (miközben keverjük).
- Egy kis maréknyi mandulát félreteszünk, a többit kis darabokra törjük, a masszába keverjük a narancshéjjal együtt.
- A lisztet a masszához szitáljuk, és hozzáadjuk a tejet. Egy lapáttal óvatosan a vajas krémbe forgatjuk a lisztet, közben hozzáadjuk a málnát is. Ne keverjük túl!
- A tésztát a tortaformába töltjük, eligazgatjuk, a maradék mandulával megszórjuk.
- A sütőbe tesszük, 60-75 percig világos barnára sütjük.
- 10 percig a formában pihentetjük, majd egy rácsra kifordítjuk, hűlni hagyjuk.
- Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tippek
- Málna helyett alkalmazhatunk egyéb nyári gyümölcsöket is – pl eper, szeder, cseresznye, meggy.
- A torta ideális teázás-kávézás mellé, különösen passzol egy délutáni teapartira.
- Allergiák: a torta elkészíthető glutén-mentes lisztkeverékkel is, és margarinnal, szójatejjel készítve tejre allergiások is fogyaszthatják.
- A mandula és málna torta ideális piknik vagy nyári parti sütemény – tálalhatjuk fagylalttal vagy vaníliakrémmel leöntve is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu