Partikra, bulikra szükséges sok finom, előre elkészíthető étel, amit kézzel lehet fogyasztani. Ilyen a spanyolos kolbászos táska, amely ideális falat lehet a büfé asztalon..
Hozzávalók
- 25 dkg Chorizo (vagy füstölt, paprikás főzőkolbász)
- 1 konzerv aprított paradicsom (40 dkg)
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2.5 dkg bazsalikom
- 12 rétes lap
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldborsót leforrázzuk.
- Egy serpenyőben átsütjük a kolbászt, amikor zsírt enged, hozzáadjuk a hagymát és 2-3 percig sütjük. Felöntjük a paradicsommal, és 15 percig sűrű mártássá redukáljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk.
- 200 fokra a sütőt beállítjuk.
- A rétes tésztát 4 egyenlő szélességű, hosszú csíkra vágunk. 2 csíkot olajjal megkenünk, egymás tetejére tesszük. Az egyik sarokba 1 púpos teáskanálnyi kolbászos keveréket töltünk, majd a tésztát, sarkánál fogva, háromszög alakban behajtjuk. A háromszög alakú felhajtást addig folytatjuk, amíg a csík végére érünk.
- A folyamatot megismételjük. A táskákat megolajozzuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig világos barnára sütjük.
Tippek
- Hidegen és melegen is fogyasztható, könnyen fel is melegíthető.
- Ideális parti falat – remekül passzol egy Tapas menübe. Tálalhatjuk aperitif mellé is – különösen passzol pezsgős koktélok mellé.
- A fenti adag kb 24 táskát eredményez.
- A kolbászos táskákat nyáron a piknik kosárba is becsomagolhatjuk!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu