A kókuszos palacsinta az amerikai palacsinta ázsiai verziója – valójában saját kitalációnk, ami véletlenül nagyon jól összejött! Ideális allergiás, diétás, egészségtudatos étrendeket követők számára – továbbá egy hosszabb méregtelenítést is elviselhetőbbé tesz!
Hozzávalók
- ½ csésze kókusztej
- ½ csésze liszt (barnarizs)
- ⅓ csésze kókuszreszelék (cukormentes)
- 1 ek reszelt citromhéj
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 2 tojás, felverve
- Maréknyi mazsola (opcionális)
- Szódavíz
Elkészítés
- A hozzávalókat elkeverjünk. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá annyi szódavizet, hogy a tészta sűrűsége tejfölszerű legyen. Keverjünk bele 1 ek mogyoró vagy növényi olajat, ha van időnk rá, pihentessük egy kicsit.
- Helyezzünk egy kb 10 cm-es sütőkarikát a palacsinta serpenyőbe, majd egy kis merőkanálnyi adagot töltsünk a közepébe. Hagyjuk elfolyni, kb 1 perc múlva húzzuk le a karikát. Ismételjük meg ezt meg a keletkezett palacsinta mellett, úgy, hogy 3-4 db palacsintát tudjunk egyszerre sütni.
- Amikor tészta felül üvegesnek tűnik, fordítsuk meg, és süssük át a másik oldalon is. Egy papírszalvétával bélelt tálba szedjük át a palacsintákat.
Tippek
- Tálaljuk mézzel, juharsziruppal, lekvárral, de önmagában is nagyon finom!
- Ideális reggelire, ázsiai teázás mellé vagy egy kiadós leves után másodikféleként.
- El lehet készíteni búzaliszttel is, de úgy elveszti ázsiaias jellegét!
- A kókuszos palacsinta tej- és lisztmentes, így ideális azok számára, akik érzékenyek vagy allergiások ezekre az ételekre.
- A kókuszos palacsinta egy egészséges verzió, remekül passzol egy egészséges étrendbe – sőt egy hosszú méregtelenítő program alatt is fogyasztható!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu