A következő kókuszos-ananászos muffin nem csupán egy tíz perc alatt összeállítható süti, de a szokásosnál jóval egészségesebb is, hiszen a kókusz és az ananász természetesen édes, míg a zabpehely rostokat biztosít.
Hozzávalók
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre zabpehely
- 1 tk sütőpor
- Fél tk szódabikarbóna
- Fél bögre nádcukor
- Fél bögre kókuszreszelék
- 1 kis konzerv ananász
- 1 bögre zabtej vagy író
- Harmad bögre olaj
- 1 tojás
- Fél bögre pekán dió
Elkészítés
- A sütő 180 fokra előmelegítjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, kókuszreszeléket és zabpelyhet elkeverjük.
- A tojást kissé felverjük, majd elkeverjük a tejjel és olajjal. Ezt a lisztes keverékhez adjuk.
- A dióbeleket felaprítjuk, a masszához adjuk.
- Az ananászt lecsepegtetjük, kis darabokra felaprítjuk. A masszához adjuk.
- A tésztát óvatosan átkeverjük, majd szilikon muffin formákba, vagy kibélelt muffinsütőbe töltjük.
- Kb 20 percig szép barnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Tálaljuk tea-kávé mellé, ideális reggelire, brunch-ra, piknikre, kirándulásokra. Szuper süti lehet gyerekek számára is egészséges zsúron!
- Az ananászlevet nem muszáj kiönteni, tej helyett a tésztához adhatjuk (de ne felejtsük, ez cukrozott!)
- Allergiák: növényi tejjel készítve a muffin tejmentes, búzaliszt helyett egyéb gabona liszt is alkalmazható (de a zabpehely nem glutén-mentes!).
- Az olaj legyen semleges, azaz földimogyoró vagy napraforgó olaj (olívaolaj nem jó). Természetesen olvasztott vajat, margarint is lehet alkalmazni.
- A kókuszos, ananászos muffin szuper diétás édesség és remek ínyencség egy egészséges étrendben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu