Pácolt olajbogyót nagyon könnyű házilag készíteni, ami sokkal olcsóbb, mint a boltban vásárolt verziók! Ez a bevált kapros-citromos olajbogyó recept 5 perc megvalósítható – bár optimális az, ha 1-2 napig érlelni hagyjuk a hűtőszerényben. Tökétes nassolnivaló lehet kerti partik, baráti összejövetelek alkalmával aperitif mellé, vagy feldobhatunk salátákat, egytálételeket, tésztákat, pizzát, lepényt stb velük.
Hozzávalók
- 1 bögre zöld, olajbogyó (konzerv), lehet magozott
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
- Só bors
- 1 piros chili (opcionális)
Elkészítés
- Az olajbogyókat lecsepegtetjük majd egy keverőtálba szórjuk.
- A citromot félbevágjuk és az egyik felét félretesszük. A másik felét vékony karikákra, majd mindegyiket 6 gerezdre szeleteljük. Hozzáadjuk az olajbogyóhoz a préselt fokhagymával együtt.
- Sózzuk és borsozzuk, lelocsoljuk az olívaolajjal és citrom másik felének a levével. Óvatosan de alaposan elkeverjük, majd egy steril üvegbe átkanalazzuk a keveréket.
- A chili végét levágjuk és az olajbogyók közé dugjuk.
- Fogyasztás előtt legalább 2 órán át pácoljuk.
- Hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu