A következő hátszín, kéksajt és gránátalma saláta 10 perc alatt elkészíthető – valójában az alapanyagok minősége a döntő. Szuper recept olyan alkalmakra, amikor kedvesünket (vagy egy barátunkat!) meg szeretnénk lepni valami különlegessel, ugyanakkor nem kívánunk órákon keresztül főzőcskézni.
Hozzávalók
- 2 vastag szelet hátszín
- 2 ek vörösborecet
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 fej gránátalma
- kb 5 dkg kéksajt (stilton vagy rokfort)
- 1 csomag konyhakész saláta levél
- 1 maréknyi zöldpetrezselyem
Elkészítés
- Olajjal bedörzsöljük a húst, megsózzuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalon kb 3-5 percig átsütjük.
- Egy tányérra kicsúsztatjuk. Letakarjuk, minimum 5 percig pihentetjük.
- Amíg a hús pihen, a gránátalma magjaik kikaparjuk, a hártyát eldobjuk.
- Az olajat elkeverjük a mustárral, ecettel, a gránátalma magok felével és kevés sóval.
- A salátaleveleket és zöldpetrezselymet két nagy tányérra szórjuk, az öntet két-harmadával leöntjük, elkeverjük.
- A húst 1 centis csíkokra felszeleteljük, ezekkel leborítjuk a salátát, megborsozzuk, majd leöntjük a maradék öntettel, és rászórjuk a gránátalma magokat. Végül kéksajtot morzsálunk rá.
Tippek
- A recepthez csakis jó minőségű, érlelt marhahús alkalmas – a tejmarha húsa nem megfelelő! Lásd steak tippek>>
- A hús sütésének ideje a kívánt állagtól függ. A 3 perc medium-rare állagot eredményez.
- A konyhakész saláta lehet vegyes vagy szeletelt római saláta. Természtesen ezt magunk is összeállíthatjuk!
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével – esetleg sült hasábburgonyával.
- A hátszín, kéksajt és gránátalma saláta ideális különleges alkalmakra, pl egy Valentin napi brunchra!
Kapcsolatos cikkek
- Steak receptek
- Húsos saláták
- Gránátalma receptek
- Saláták gyümölccsel
- Valenti napi menü
- Marhahús receptek
Zest.hu