A harissa paszta egy észak-afrikai specialitás, különösen fontos alapanyag a marokkói konyhában. Változatosan fel lehet használni, fantasztikus ízeket produkálva – példa erre a harissa csirkemell, amely különleges ízeket varázsol az asztalunkra.
Hozzávalók
- 2 ek harissa paszta
- Fél ek római köménymag, pörkölve
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Fél citrom reszelt héja és leve
- Fél ek olívaolaj
- 2 csirkemell filé (bőr nélkül)
Elkészítés
- A hozzávalókat elkeverjük, ezzel bedörzsöljük a csirkemelleket. Egy üvegtálban lefedve legalább 2 órán át (max 6)marináljuk a hűtőszekrénybe téve.
- Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből.
- Grill alatt 10-12 percig átsütjük.
- Lefedjük, 5 percig pihentetjük.
Tippek
- Tálaljuk salátával és pita kenyérrel – ideális a marokkói kuszkusz vagy a mazsolás rizs. Egyéb köretek>>
- Kerti grillsütőn is elkészíthetjük – vigyázzunk arra, hogy a hús alaposan átsüljün, de ne égjen meg és ne is száradjon ki.
- Rengeteg féle harissa paszta létezik, próbáljunk autentikus készítményt vásárolni – ilyen kapható arab élelmiszerboltokban. Harissa pasztát házilag is ki lehet keverni.
- A harissa csirkemell egy nagyon finom, kissé pikáns étel – ideális grill partikra. Továbbá egy egészséges étrendbe is remekül passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu