A következő hamburger chorizoval készül, így hagymán kívül semmi más alapanyagra vagy fűszerre nincs szükség, ugyanis a kolbászban rejlő aromák, fűszerek a darált hússal elvegyülnek, miközben a kisült zsír szaftos, puha hamburgert eredményez. Mivel tuti gyors és egyszerű az elkészítése, így ideális időszegény napokra vagy partikra..
Hozzávalók
- 10 dkg puha chorizo kolbász
- 1 kisebb lilahagyma
- 50 dkg sovány darált marhahús
- Tálaláshoz: zsemle, rukkola vagy saláta levél, majonéz, grillezett paprika
Elkészítés
- A kolbászt és hagymát durván felaprítjuk, majd konyhagéppel durva pasztává turmixoljuk. Hozzáadjuk a marhahúst, sózzuk, borsozzuk, kissé átturmixoljuk (de csupán néhány másodpercig, különben egy ragacsos masszát kapunk).
- Kézzel átgyúrjuk, a masszából 4 gombócot formálunk, ezeket két tenyér között kissé lelapítjuk.
- Forró grillserpenyőben vagy előmelegített kerti grillsütőn mindkét oldalon 3-5 percig átsütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a húst.
- A zsemléket félbevágjuk, átgrillezzük, majonézzel megkenjük, rukkolával vagy zöldsaláta levéllel, majd egy szelet grillezett paprikával leborítjuk. Ráhelyezzük a hamburgert, leborítjuk a zsemle másik felével.
- Melegen fogyasztjuk.
Tippek
- A feltétek természetesen változhatnak, egyéb grillezett zöldségekkel is tálalhatjuk, vagy paradicsom, uborka szeletekkel, salsaval, hagymalekvárral stb.
- A hamburgert érdemes 30 másodpercenként forgatni, így nem csupán lezáródnak a húspólusok, hanem egyenletesen sül át (épp úgy, mint a steak esetében).
- A hamburger chorizoval ideális grill partikra, brunchra vagy rohanós napokra. Mivel szuper egyszerű és gyors az elkészítése, ugyanakkor szuper finom, így a tuti receptjeink egyike.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu