A következő grillsajt, csicseriborsó és quinoa saláta egy igazi fúziós étel – az arab és dél-amerikai alapanyagok szuper kombinációja. Ráadásul nagyon egyszerűen és előre elkészíthető, így kiváló nyári piknik, parti vagy kímélős saláta..
Hozzávalók
- 1 bio leveskocka (zöldség)
- 10 dkg quinoa
- 1 sóban eltett citrom
- 1 zöld paprika
- 2 érett paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 3 ek aprított snidling
- Fél citrom kicsavart leve
- Olívaolaj
- 1 csomag grillsajt (kb 20 dkg)
Elkészítés
- A leveskockát forralt vízbe tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk at átmosott quinoa szemeket, 15 percig puhára főzzük. Szűrőn alaposan lecsepegtetjük, majd egy tálaló edénybe töltjük.
- Közben a citromot, paradicsomot, paprikát, snidlinget felaprítjuk, a csicseriborsót lecsepegtetjük. Mindezeket a quinoa-hoz adjuk, citromlével lelocsoljuk, elkeverjük.
- A grillsajtot lecsepegetjük, áttöröljük, majd kevés olajjal megkenjük. Grillsütőn vagy serpenyőben mindkét oldalon átsütjük, majd a salátára fektetjük.
Tippek
- Ideális saláta grillezett húsok, halak mellé – de főétel is lehet pl. pitta kenyérbe töltve.
- A csicseriborsó miatt meglehetősen kiadós és sokáig távol tartja az éhségérzetet!
- A grillsajt lehet halloumi vagy magyar verzió, a halloumit le kell csepegetni használat előtt!
- A paprika lehet csípős is.
- Ugyanez a recept elkészíthető kuszkusszal is, de figyelem: a kuszkusz nem glutén-mentes!
- Ideális kerti grill partikra, a saláta előre elkészíthető, csupán a sajttal kell étkezés előtt kiegészíteni.
- Hidegen is fogyasztható, így becsomagolható piknikre, kirándulásra, uzsonnára, ebédre stb.
- A grillsajt, csicseriborsó és quinoa saláta nem csupán szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel, de egészséges is, így remek diétás, egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu