Nyári grillezés elképzelhetetlen valami finom köret vagy saláta nélkül. Ez az olasz grillezett zöldfűszeres burgonyasaláta remekül passzol grillezett húsok és halak mellé. A burgonyát előre meg lehet főzni, így a grillezés csak néhány percet vesz igénybe. A zöldfűszereket lehet módosítani – pl mentalevél, bazsalikom, koriander, snidling, kapor is jó, természetesen a főételhez passzoljon a kombináció.
Hozzávalók
- 50 dkg újburgonya (viaszos)
- Friss babérlevél
- 1 marék petrezselyem (lapos levél)
- 1 marék bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mogyoróhagyma
- 1 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve
Elkészítés
- A krumplikat megtisztítjuk, de nem hámozzuk meg, majd egy lábasba tesszük őket. Vízzel felöntjük, enyhén megsózzuk.
- Felforraljuk és kb. 5 percig főzzük, amíg majdnem átfőttek. Lecsepegtetjük a krumplikat és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűltek, kettévágjuk őket, és közéjük teszünk egy babérlevelet, majd fém vagy előre beáztatott fa nyársra felhúzzuk a „szendvics” krumplikat. Közepes láng felett enyhén csíkosra grillezük a krumpli nyársakat.
- Közben az összes többi hozzávalót egy kis aprítógépben durva mártássá pürézzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A kész krumplikat lehúzzuk a nyársról egy tálba, eldobjuk a babérleveleket, majd leöntjük a krumpli feleket a zöldfűszeres mártással. Jól elkeverjük.
- Langyosan tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu