Ez a gombás miso leves tésztával recept elkészíthető udon-nal vagy gluténmentes (hajdina) soba tésztával is. Ez egy egyszerű, hagyományos Japán recept, bár az igazi miso leves Dashi alaplével készül, így vegán vagy vegetáriánus diétát követők számára nem alkalmas, mivel szárított bonito (tonhal) pehelyből készül! Szárított wakame hínár ázsiai delikben kapható.
Hozzávalók
- 200 g udon vagy soba tészta (lehet gluténmentes is)
- 4 csésze zöldség alapleves (vagy dashi)
- 100 g shiitake gomba
- 1 evőkanál miso paszta
- 50 g kemény tofu
- 1 evőkanál szárított wakame
- 3 szál újhagyma
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk lefedve a lábasban.
- A shiitake gombákat felszeleteljük, a tofut felkockázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk.
- Egy lábasban felforraljuk az alaplevest, hozzáadjuk a gombát és 10 percig főzzük.
- A miso pasztát egy kis tálban egy merőkanál levessel simára keverjük.
- A wakamét és a tofut leveshez adjuk, kb 3 percig főzzük, amíg a hínár megpuhul és kinyílik.
- A tűzhelyt lekapcsoljuk és misos keveréket a leveshez adjuk, elkeverjük.
- A levest a tésztával tálaljuk, az újhagyma darabokkal megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu