Ez a gluténmentes áfonyás-mandulás muffin tejmentes, alacsony cukortartalmú és zsírszegény is, így bűntudat nélkül lehet élvezni őket! Ráadásul nagyon finomak és nagyon könnyen elkészíthetők. Ideális a reggelire kávé mellé vagy délutáni teázás kisérőjeként.
Hozzávalók
- 1,5 csésze gluténmentes kevert liszt
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csésze őrölt mandula
- ½ csésze Stevia vagy muscovado cukor
- 1 csésze kékáfonya
- 2 tojás
- ⅓ csésze hidegen sajtolt repce vagy egyéb növényi olaj (de nem olíva)
- 1 csésze mandulatej
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A lisztet, sót és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük. Egy evőkanálnyit egy másik tálba szedünk, és összekeverjük az áfonyával.
- A mandulát és a cukrot a lisztes keverékhez adjuk.
- A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk az olajat, mandulatejet, citromlevet és a héját. Ezt a keveréket a lisztes keverékhez adjuk, és óvatosan összekeverjük.
- A liszttel bevont áfonyát óvatosan a tésztába forgatjuk, majd a tésztát egy papírkosárkákkal bélelt muffinforma mélyedéseibe, vagy egy sütőlapra helyezett szilikon muffinformákba töltjük.
- A sütőben 25 perc alatt világos barnára sütjük.
- Kb 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben/szilikon formákban majd egy rácsra áthelyezzük őket.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu